Ρέγκλινγκ: “Παράθυρο” για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

|
THESTIVAL TEAM

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης εξετάζεται σε τεχνικό επίπεδο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, από το Τόκιο.

«Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου εκφώνησε ομιλία σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.

Όπως είπε, εάν, για να εξασφαλιστεί «η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της».

Εξάλλου ο κ. Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.