Σε μικρό χρονικό διάστημα τα χρηματιστήρια μπορούν να χάσουν το 10% της αξίας τους. Στην Wall Street συνέβη αυτό σε δύο εβδομάδες. Το γερμανικό χρηματιστήριο χρειάζεται λίγες ημέρες ακόμη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Χθες, προσθέτει η Handelsblatt σύμφωνα με το enikonomia.gr, έγινε προσπάθεια σταθεροποίησης των αγορών, αλλά πολλοί αναλυτές αμφιβάλλουν ότι έχουν πιάσει πάτο.

«Ανά πάσα στιγμή πρέπει να αναμένονται νέες δονήσεις», θεωρεί, για παράδειγμα, ο Ρόμπερτ Χάλβερ, επικεφαλής στο τμήμα ανάλυσης κεφαλαιαγορών της Baader Bank. «Τα χρηματιστήρια αναζητούν νέα ισορροπία και η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει για κάποιο διάστημα», σημείωσε.

Σπίθα για την αναταραχή στις αγορές ήταν τα καλά στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την προπερασμένη Παρασκευή.

Τα στοιχεία αυτά ενίσχυσαν την ανησυχία για αύξηση του πληθωρισμού και συνεπώς των επιτοκίων, κάτι που δεν ευνοεί τις αγορές μετοχών. Οι αυξανόμενοι φόβοι των επενδυτών οδήγησαν σε ένα σπιράλ πωλήσεων στα χρηματιστήρια.