Το ποσοστό του 8,8% των ψήφων συγκέντρωσε ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου» και εξέλεξε τέσσερις εκπροσώπους στο νέο 41μελές διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στο εμπορικό τμήμα εκλέγονται οι Γιώργος Καλανδρέας και Φωτεινή Λυγούδη, στο μεταποιητικό τμήμα ο Παναγιώτης Νεραντζάκης, ενώ στο τμήμα υπηρεσιών ο Γιάννης Θεοδωράκης.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Καλανδρέας, καθώς το 10% των συμβούλων στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΘ προέρχεται από την «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου». Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2011 συμμετείχαν δύο συνδυασμοί και ένας μεμονωμένος υποψήφιος και 60 από τους 61 συμβούλους (98%) προήλθαν από τον πλειοψηφούντα συνδυασμό.

«Δέσμευσή μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αναστραφεί η εικόνα απαξίωσης του Επιμελητήριου, που επιβεβαιώνεται από τη χαμηλή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Καλανδρέας. Συγκεκριμένα, από ένα σύνολο 8.000 ταμειακώς τακτοποιημένων επιχειρήσεων-μελών του ΕΒΕΘ στην κάλπη των φετινών εκλογών εκφράστηκε μόλις το 12%, ενώ αν η αναγωγή γίνει στο συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων (24.000), η συμμετοχή δεν ξεπερνά το 4%.

«Ο ρόλος μας στο νέο ΔΣ του ΕΒΕΘ θα είναι να γίνουμε η φωνή όλων των επιχειρηματιών, ειδικά των μικρομεσαίων που μέχρι σήμερα δεν ακουγόταν. Σκοπεύουμε να συνδράμουμε τη νέα διοίκηση με εποικοδομητικό τρόπο τρόπο, καταθέτοντας χρήσιμες προτάσεις προς όφελος όλων των επιχειρήσεων, αλλά δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε αυστηρή κριτική όπου χρειάζεται, ώστε το ΕΒΕΘ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες που δίνει στα επιμελητήρια ο νέος νόμος», πρόσθεσε ο κ. Καλανδρέας.