Πρόεδρος του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας επανεκλέγεται ο Κωσταντίνος Μίχαλος.

Οι αρχαιρεσίες αφορούσαν την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΒΕΑ, με εντυπωσιακή συμμετοχή των επιχειρήσεων - μελών του επιμελητηρίου.

Η «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε 107 επιχειρηματίες υποψήφιους και θα μοιραστούν περί τους 16.000 - 17.000 σταυρούς προτίμησης, προκειμένου να εκλεγούν ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου οι 50 πρώτοι.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε αυτές τις εκλογές στο ΕΒΕΑ κάναμε πράξη την επιθυμία σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου για ένα ψηφοδέλτιο μακριά από κόμματα και χρώματα, που θα εκπροσωπεί το σύνολο της επιχειρηματικότητας, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της μικρομεσαίας και την προώθηση θέσεων που θα συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την αγορά, οι επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του ΕΒΕΑ, απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον Επιμελητηριακό θεσμό, γεγονός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά τις προσπάθειές μας για το πέρασμα σε μια νέα εποχή έξω από τα μνημόνια και με ένα καθαρά εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Και η νέα Διοίκηση του ΕΒΕΑ, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή αλλά και για την ανατροπή της στρεβλής εικόνας που υπάρχει σήμερα για την επιχειρηματικότητα και τους επιχειρηματίες που αδίκως έχουν στοχοποιηθεί. Μας περιμένει σκληρή δουλειά για τη βελτίωση των συνθηκών της λειτουργίας της αγοράς και αυτό θα το πετύχουμε ενωμένοι».