Έχει γίνει πολλή δουλειά και έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό σημείωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ διαβεβαίωσε πως «δεν ζητάμε νέα μέτρα, κανένα νέο μέτρο» για την Ελλάδα.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα το απόγυεμα στην Ουάσιγκτον, στο πλάισιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ εξαρτάται από τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Για τον φίλο μου τον Βόλφγκανγκ λυπάμαι που φεύγει» είπε απαντώντας σε ερώτημα για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Ήταν ένας βράχος, ήταν ένας γίγαντας, ήταν απίστευτα σταθερός» ανέφερε η ίδια, αναγνωρίζοντας ότι μεταξύ τους υπήρχαν και διαφωνίες. 

«Η παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίζεται. Αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή και προσφέρει μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν βασικές προκλήσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεσοπρόθεσμων κινδύνων» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ. Μιλώντας ευρύτερα για την παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι το 70% του πλανήτη βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης...

Αναφορικά με το Brexit, η γενική διευθύντρια του Νομισματικού Ταμείου είπε ότι πρέπει να γίνει με ταχύτητα για να μειωθεί το επίπεδο της αβεβαιότητας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Δεν έχω κανένα φόβο, έχω προσδοκίες για καλή συνεργασία» απάντησε σε ερώτημα αν φοβάται ότι η πιθανότητα δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου θα μείωνε την επιρροή του ΔΝΤ.