ΤΑΙΠΕΔ: Να καθαρογραφούν το συντομότερο οι αποφάσεις του ΚΑΣ

|
THESTIVAL TEAM

Στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό τοποθετήθηκε η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Ταμείου δήλωσε τα εξής:

«Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού και τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η επένδυση.

Καταρχήν το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτή για το Ελληνικό.

Ακολούθησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον μη χαρακτηριστικό δασικής έκτασης στο ακίνητο, ένα θετικό αποτέλεσμα, εν πολλοίς αναμενόμενο για εμάς, λόγω των ισχυρών νομικών ερεισμάτων που είχαμε από τις δύο σχετικές γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί μη ύπαρξης δάσους στην έκταση του Ελληνικού. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έκβαση αυτής της υπόθεσης.

Ως προς το αρχαιολογικό θέμα, μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου. Είναι εξίσου σημαντικό πλέον, οι αποφάσεις του ΚΑΣ να καθαρογραφούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.