Χ. Γεωργιάδης: Το πρωτογενές πλεόνασμα της Κύπρου δεν ήρθε μέσα από φόρους

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα της Κύπρου εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χάρης Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν επετεύχθη με φόρους.

«Η συνταγή των φόρων ακολουθήθηκε στην Κύπρο και δεν δούλεψε. Αντίθετα, μειώσαμε τις δαπάνες. Έτσι, δεν χρειάστηκαν νέοι φόροι» εξήγησε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ανάπτυξη μέσα από την ανάκαμψη και όχι μέσω φόρων». «Δημοσιονομική εξυγίανση όχι σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, και όχι με φόρους, αλλά με την πολύ απλή συνταγή ‘’θα ξοδέψουμε όσα θα εισπράξουμε’’ και με αυξημένα έσοδα λόγω της ανάπτυξης» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδική μνεία έκανε και στη συμβολή των επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία στήριξε τις επενδύσεις και φρόντισε να προχωρήσουν γρήγορα.

«Δεν μπορεί να κινηθεί η οικονομία αν δεν εμπεδωθεί με τρόπο στέρεο και σταθερό η αίσθηση της οικονομικής εμπιστοσύνης, καθώς η αβεβαιότητα δεν βοηθά» έσπευσε να προσθέσει.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.