Χρυσή: Άνοιξε η καντίνα που σφραγίστηκε για φορολογικές παραβάσεις- Νέο πρόστιμο για ανασφάλιστους εργαζόμενους

|
THESTIVAL TEAM

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Η καντίνα στη Νήσο Χρυσή, στην Κρήτη, η οποία σφραγίστηκε επειδή ο ιδιοκτήτης της δεν έκοβε αποδείξεις σε πελάτες, λειτούργησε και πάλι, μετά από απόφαση δικαστηρίου, Μόλις ξανάνοιξε μάλιστα της επιβλήθηκε και νέο πρόστιμο!

Μετά από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, που έδωσε προσωρινή άδεια λειτουργίας ως τον Οκτώβριο, οι καντίνες -που βρέθηκαν με οκτώ ταμειακές «μαϊμού» και πάνω από 22.000 πλαστές αποδείξεις- άρχισαν να λειτουργούν εκ νέου το περασμένο Σάββατο.

Χθες, νωρίς το μεσημέρι, πέντε εφοριακοί πήγαν στο νησί και παρακολούθησαν επί ώρα τη δραστηριότητα των καντίνων, ως πελάτες. Όλα πήγαιναν καλά -οι καντίνες έκοβαν αποδείξεις- ώσπου κάποια στιγμή ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους. Κι εκεί έγινε το «μπαμ», αφού προέκυψε ότι ήταν ανασφάλιστοι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο Iefimerida.gr, ο ιδιοκτήτης έσπευσε άρον-άρον να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο: 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, δηλαδή συνολικά 73.500 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τα πρώτα παρατράγουδα σε επιχειρήσεις, όπου επιχειρήθηκε να σπάσει το «λουκέτο». Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε αυτομάτως σε κλείσιμο για 10 ημέρες, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε εστιατόριο στη Σάμο, όπου παρουσία αστυνομικών η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Πέρα από το αυτόφωρο, το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.