Συνεδριάζει σήμερα το ΔΝΤ για την Ελλάδα

|
THESTIVAL TEAM

Για την «κατ’αρχήν έγκριση» της νέας δανειακής σύμβασης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει αργά το βράδυ,ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στην συνεδρίαση δεν αναμένονται εκπλήξεις και θα πρόκειται για μια τυπική διαδικασία .Η νέα δανειακή σύμβαση διάρκειας 13 μηνών αναμένεται να εγκριθεί ομόφωνα, καθώς οι 24 Εκτελεστικοί Διευθυντές δεν διατύπωσαν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις.

Στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα μια σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων και η έκθεση που θα καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις και τις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν από την ελληνική κυβέρνηση. 

Σε αυτή θα προβλέπεται ότι η συμφωνία για την αποδέσμευση των 1,6 δισ. ευρώ θα ενεργοποιηθεί μόνο υπό τον όρο ότι οι Ευρωπαίοι θα παρέχουν δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, οι οποίες θα ήταν επαρκείς για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.