Την ενδεχόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές σχολίασε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπογράμμισε αναφορικά με το ζήτημα: «Αν η κυβέρνηση μπορεί να βγει στις αγορές ή όχι είναι ένα θέμα ανοιχτό το οποίο θα αξιολογηθεί από τη χρονική στιγμή και από τη συγκυρία»

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον realfm 97,8 και απαντώντας στο ερώτημα αν μπορούμε να βγούμε στις αγορές άμεσα με αφορμή και ξένα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η χώρα μπορεί να εκδώσει δεκαετές ομόλογο ακόμη και τον Ιούλιο, είπε: «Το ερώτημα δεν είναι αν μπορούμε να εκδώσουμε ομόλογο, είναι το επιτόκιο το οποίο θα ληφθεί αυτό το ομόλογο και το ύψος του δανείου. Αυτό είναι το κρίσιμο. Αν είναι ελκυστικό ή όχι. Αυτό είναι το σοβαρό που πρέπει να δει η κυβέρνηση. Στην πραγματική της όμως διάσταση πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί το ύψος του επιτοκίου για να μην φορτωθούμε πάνω μας χρέη, οι μελλοντικές γενιές από ένα δάνειο που θα γίνει μόνο για λόγους εντυπώσεων».

Και πρόσθεσε: «Αν η κυβέρνηση μπορεί να βγει στις αγορές ή όχι είναι ένα θέμα ανοιχτό το οποίο θα αξιολογηθεί από τη χρονική στιγμή και από τη συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή αυτό είναι το γενικότερο κλίμα, ένα ερώτημα που μπαίνει αμείλικτο, μα είναι δυνατόν σήμερα από μία κυβέρνηση η οποία στέλνει ένα μήνυμα για τη δικαιοσύνη ότι κυνηγιέται από την ίδια την κυβέρνηση με αυτά που ακούγονται καθημερινά, που διώκει και αμφισβητεί τη δικαιοσύνη, αυτό να δείχνει μία σοβαρή κυβέρνηση και μία σοβαρή χώρα η οποία θα γίνει ελκυστική για να έλθουν αύριο επενδύσεις».