«Βλέπουμε μία συνέχιση της ανοδικής τάσης της απασχόλησης και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Από το πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" φαίνεται ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2017 το καθαρό ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης ήταν 255.903 καινούριες θέσεις εργασίας. Τη χρονιά του success story, το 2014, ήταν 176.000 θέσεις, το 2012 ήταν 19.000» είπε η κ. Αντωνοπούλου, σημειώνοντας: «Αφενός δεν πανηγυρίζουμε, αφετέρου ξέρουμε ότι μάλλον κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Η οικονομία μας έχει αποκτήσει ήδη μία δυναμική, παρόλα τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρουμε. Υπάρχει ένα μείγμα πολιτικής, που πλήττει πολλούς πολίτες και είναι κατανοητό και γι αυτό θέλουμε να το αντιστρέψουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα».

Αναφερόμενη στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας η αν. υπουργός εξήγησε ότι μοριοδοτούν τον σκληρό πυρήνα των ανέργων, που «ακόμη κι αν αύριο το πρωί είχαμε έναν ρυθμό ανάπτυξης 3% ή και 5% θα είχαν πολύ μεγάλη δυσκολία να προσληφθούν». «Αυτοί είναι άτομα με χαμηλά και μεσαία προσόντα, έχουν να εργαστούν πάνω από 3-4 χρόνια, είναι σε ηλικία άνω των 45-50 ετών» διευκρίνισε η κ. Αντωνοπούλου, προσθέτοντας ότι «η κοινωφελής εργασία απευθύνεται βασικά σε αυτόν τον κόσμο».