Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση των δύο θυγατρικών εταιρειών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία.

Σύμφωνα με το capital.gr, χθες εξέπνευσε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Για τις AD Fabrika Secera Sajkaska Zabali και Crvenka Fabrika Secera Ad Crvenka κατατέθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τρεις προσφορές. Επίσημες ανακοινώσεις για τα ενδιαφερόμενα σχήματα αναμένεται να δοθούν σύντομα, μέσω ανακοινώσεων. Υπενθυμίζεται πως ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ έχουν τεθεί τα 25 εκατ. ευρώ.

Η πώληση των σερβικών θυγατρικών, γράφει το capital.gr, αμφότερες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου, αποτελεί κύριο μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ που κατέθεσε η βασική πιστώτρια, Τράπεζα Πειραιώς (δάνεια 160 εκατ.ευρώ πέρασαν στην Πειραιώς όταν απορρόφησε το "καλό" κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας) και έκανε αποδεκτό το διοικητικό συμβούλιο της βιομηχανίας τον Ιούλιο του 2016.