Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομία μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια για έξοδο στις αγορές και την προσέλκυση επενδύσεων.

Έδειξε ικανοποιημένος για την πορεία της οικονομίας το 2017 και την αισιοδοξία του ότι θα διατηρηθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης τα επόμενα έτη, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα που έφυγε η αβεβαιότητα επικρατεί στους επενδυτές θετικό κλίμα, κάτι που διαπίστωσε και ο ίδιος -όπως συμπλήρωσε- στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε επίσης ότι ένας ακόμα στόχος της κυβέρνησης με την είσοδο στην ανάπτυξη είναι η ελάφρυνση και των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα.