Νέα χρέη της τάξης των 800 εκατ. ευρώ προέκυψαν τον μήνα Απρίλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Από αυτά τα στοιχεία, γίνεται κατανοητό πως οι φορολογούμενοι πληρώνουν με δυσκολία τις παλιές οφειλές που έχουν, ωστόσο δεν πληρώνουν τις φετινές οφειλές τους.

Παράλληλα, στο τέλος Απριλίου οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ανέρχονταν σε 906.101. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης είναι 67.045 περισσότεροι σε σχέση με το τέλος του 2016.

Σε ό, τι αφορά το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία μπορεί συνολικά να έχει σταθεροποιηθεί λίγο υψηλότερα από τα 94 δισ. ευρώ, καθώς μειώθηκαν τα παλιά χρέη, όμως τα νέα χρέη αυξήθηκαν σε 4,03 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 3,27 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, μια διαφορά της τάξης των 754 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά περίπου 16.646 οι οφειλέτες που τους ασκήθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.