Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμησή του για τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την ώρα ήταν ο κ. Σόιμπλε ήταν επικριτικός προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο. Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».

Σύμφωνα με το newmoney.gr o κ. Σόιμπλε μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου συνέχισε λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, «παρόλ΄ αυτά συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: «Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ συνεχίζοντας τους ύμνους για τον Έλληνα ομόλογό του τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών» και «σκληρό διαπραγματευτή».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, μιλώντας σε συνέδριο για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο.

«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.