Πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ώστε να υποστηρίξει χρηματοδοτικά το πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, ο κ. Ράις σημείωσε πως το Ταμείο καλωσορίζει τη νομοθέτηση ενός ισχυρού πακέτου μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Σχετικά με το χρέος, τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, ενώ η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει. «Πριν κάνουμε πρόταση στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο θέλουμε και τα δύο, και μεταρρυθμίσεις και διαβεβαιώσεις για το χρέος», είπε ο κ. Ράις και πρόσθεσε πως «αυτή η θέση δεν έχει αλλάξει».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε ότι, προκειμένου να εξεταστεί η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, απαιτείται ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων -το οποίο υπάρχει τώρα, όπως συμπλήρωσε- και βιωσιμότητα του χρέους.

Σημείωσε επίσης ότι οι διαφορές του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους για το ελληνικό ζήτημα περιορίζονται, δηλώνοντας πως «όλοι είναι αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 15 Ιουνίου.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις και την πρόοδο που θα σημειωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με το Ταμείο να ζητεί περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.