«Η Ελλάδα έκανε όλα όσα έπρεπε να κάνει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην τηρηθούν τα συμφωνηθέντα» υπογράμμισε μετά το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού Eurogroup, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 Fm», προσθέτοντας πως πρόκειται για συνολική συμφωνία, η οποία έως την τελευταία στιγμή θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα έχει προεξοφλήσει τη συμφωνία. «Θεωρούν πως στην Ελλάδα υπάρχει πλέον σταθερότητα και κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία» είπε.

Σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές αντιδράσεις, ο υφυπουργός ζήτησε να πέσουν οι τόνοι. «Οι καθυστερήσεις στη συμφωνία δεν οφείλονται σ΄ εμάς, δεν πρέπει να κατηγορούμε πάντα τους εαυτούς μας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το να ρίξουμε τους τόνους είναι προς όφελος όλων μας, πρέπει να πάμε μπροστά, κανείς δεν πρέπει να επενδύει στην καταστροφή, οι θυσίες του ελληνικού λαού μάς έφεραν στο παρά ένα ν΄ ανοίξουμε την πόρτα της ανάπτυξης».

Σημείωσε πως μέσα στην κρίση οι Έλληνες έδειξαν το δαιμόνιό τους να κάνουν πράγματα. «Βρίσκουμε τη δύναμη να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις» είπε και συμπλήρωσε πως είναι ανάγκη «να δούμε πλέον την προοπτική που έχουμε μπροστά μας».

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη εξήρε την Ένωση Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε λαμπρό δείγμα καλής δουλειάς.