Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Να βρεθεί λύση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου- Αν το θέλει η Ελλάδα

|
THESTIVAL TEAM

Προειδοποίηση προς την Αθήνα, ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και δεν τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσής της, τα πράγματα θα εισέλθουν σε κρίσιμη φάση, απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

«Θεωρώ ότι μπορούμε να φθάσουμε εγκαίρως σε λύση πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, εάν η Ελλάδα το θέλει», δήλωσε, σύμφωνα με το skai.gr, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το ραδιοφωνικό δίκτυο ORF ενόψει του σημερινού έκτακτου Eurogroup.

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για την Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση με τους ευρωπαίους εταίρους της, ωστόσο δεν διαφαίνεται Σχέδιο Β’ στον ορίζοντα» είπε.

«Έχουμε και πάλι τώρα μία κατάσταση στην οποία χρήματα αποσύρονται από ελληνικές τράπεζες. Έχουμε μία κατάσταση κατά την οποία ορισμένες δανειακές υποχρεώσεις είναι πιθανόν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, και αυτό φυσικά αποτελεί κρίσιμη φάση, διότι η αντίδραση των αγορών θα είναι τεράστια», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ απέκλεισε πάντως την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ευρωζώνη, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να αποφύγουν τέτοια σενάρια.

«Αλλά… εάν δεν υπάρξει λύση, τότε προφανώς θα πρέπει να καταρτισθεί ένα Σχέδιο Β’ εγκαίρως, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.