“Η εκταμίευση του ενός δις θα γίνει με την αναδιάρθρωση ή με το κλείσιμο κρατικών βιομηχανιών”

|
THESTIVAL TEAM

To Eurogroup περιμένει να εκπληρωθεί και τελευταία εκκρεμότητα που σχετίζεται με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης ή του κλεισίματος κρατικών βιομηχανιών, προκειμένου να να εκταμιεύσει την δόση ύψους 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Ο ίδιος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι είναι πολύ πιθανόν η τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. “Αναμένουμε την επιβεβαίωση των ελληνικών Αρχών ότι ολοκληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η επιβεβαίωση αυτή εκκρεμεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Σε ερώτηση για το τι κριβώς δεν έχει υλοποιηθεί από τα προαπαιτούμενα, απάντησε ότι απομένει μόνο ένα, το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο κρατικών βιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης, το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου θα εξετάσει την πρόοδο της Ελλάδας σχετικά με την ικανοποίηση των προαπαιτουμένων της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής και παράλληλα θα καταγράψει την πρόοδο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην εν εξελίξει (τέταρτη) αξιολόγηση.

Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτήρισε το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου “σύντομο και χαλαρό”, σε αντίθεση με το ενδιαφέρον που θα παρουσιάσει το ECOFIN στις 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.