Στο υπουργείο Εργασίας αύριο η τρόικα

|
THESTIVAL TEAM

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντώνται αύριο το πρωί οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τεθούν είναι τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και η ενεργοποίηση της επιτροπής σοφών για την προώθηση αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων ή επί των κερδών προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Τα ίδια στελέχη χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.

Αναμένεται να τεθούν, επίσης, το ζήτημα της σταδιακής μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% από τον επόμενο χρόνο και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρεθούν και πτυχές των πολιτικών που θα εφαρμοσθούν για τη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού και κυρίως η άμεση προώθηση της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.