Στα 2,6 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου

|
THESTIVAL TEAM

Στα 2,6 δισ. ευρώ ανήλθε στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού, έναντι 325 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης τον Ιούλιο παρέχουν ποσοτικές ενδείξεις της ικανοποιητικής πορείας των δημοσίων οικονομικών της χώρας κατά το πρώτο επτάμηνο του 2013 και επιβεβαιώνουν ότι, βήμα-βήμα, προσεγγίζεται ο στόχος της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα εάν εξαιρεθεί η επίδραση της ύφεσης και άλλων συγκυριακών παραγόντων το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2013-, εκτιμάται ότι θα είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Όπως τόνισε ακόμη και με τη διόρθωση των ταμειακών στοιχείων, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι θετικό και καλύτερο έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως τα σωρευτικά επίπεδα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και των εκκρεμών επιστροφών φόρων μειώνονται, καταδεικνύοντας τα θετικά αποτελέσματα της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεκίνησε στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.