Αν η ευρωζώνη είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της, τότε μπορεί να είναι ισχυρότερη από ό, τι πολλοί πιστεύουν. Μιλώντας αποκλειστικά στην Guardian, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμφισβητεί τις εικασίες ότι η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από ένα τρίτο πακέτο διάσωσης – έναν ζήτημα που έθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την περασμένη εβδομάδα.
"Είναι πολύ νωρίς τώρα να μιλάμε για ένα (τρίτο) πακέτο οικονομικής στήριξης. Για το επόμενο έτος δεν έχουμε πρόσθετη ανάγκη για χρήματα", δήλωσε ο Στουρνάρας, αναφερόμενος στο σημερινό πρόγραμμα διάσωσης από ΕΕ και ΔΝΤ.
"Όλες αυτές οι εικασίες είναι πρώιμες. Η χρηματοδότηση της Ε.Ε. (τρόικας) λήγει τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα κρίνουμε ξανά την κατάσταση. Τίποτα, απολύτως τίποτα, δεν είναι βέβαιο ακόμα".
"Υπάρχει μια πιθανότητα ότι το επόμενο έτος θα επιστρέψουμε και πάλι στις αγορές αν πληρούμε δύο προϋποθέσεις: την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος (πριν από τις πληρωμές τόκων για το χρέος) και θετικό ρυθμό ανάπτυξης (μετά από έξι χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης)", πρόσθεσε.

Πληροφορίες: enikos.gr