ΙΒΜ και Nestle μίλησαν με Σαμαρά και ετοιμάζουν νέες θέσεις εργασίας

|
THESTIVAL TEAM

Στη δημιουργία άνω των 700 θέσεων εργασίας στη χώρα μας προσανατολίζονται οι πολυεθνικές εταιρείες IBM και Nestle, όπως ξεκαθάρισαν υπεύθυνοι των δύο εταιρειών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Σύμφωνα με την IBM, η πρόεδρος και CEO της εταιρείας Βιρτζίνια Ρόμετι και ο διευθύνων σύμβουλος Σπύρος Πουλίδας, συζήτησαν με τον κ. Σαμαρά την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά την Ελλάδα σε κέντρο τεχνολογίας της περιοχής, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στα σχέδια της IBM είναι η δημιουργία κέντρου bussiness analytics για επενδύσεις στην Ευρώπη, με την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας να δημιουργεί περίπου 120 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Πουλίδας εκτίμησε ότι η πληροφορική μπορεί να αποτελέσει μοχλό προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η IBM, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα περισσότερο από 75 χρόνια, «θα συνεισφέρει στην προσπάθειά της να εξοπλίσει τους νέους ‘Ελληνες Επιστήμονες με σύγχρονες δεξιότητες σε στρατηγικούς τομείς υψηλής επιχειρηματικής ζήτησης».

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε και ο γενικός διευθυντής της Nestle Λαβρόν Φρεγιέ, ο οποίος ανάπτυξε τα σχέδια της εταιρείας για την επέκταση της επένδυσή της στην Ελλάδα στην οποία διατηρεί 4 εργοστάσια.

Σύμφωνα με το σχέδιο της πολυεθνικής εταιρείας τροφίμων, η Nestle έχει επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, εκ των οποίων 600 θέσεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.