Πέντε περίπου εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές και τα μεγάλα κόμματα της χώρας, αποφεύγουν εντέχνως να λάβουν μια ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το ελληνικό «κούρεμα», καθώς αυτό το θέμα, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Γερμανούς ψηφοφόρους.
Μετά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που χρησιμοποίησε ξανά τη διατύπωση ότι "δεν βλέπει νέο κούρεμα για την Ελλάδα" αλλά και τον υποψήφιο καγκελάριο των σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ ο οποίος προειδοποίησε για το ρίσκο ενός haircut, σειρά έχει σήμερα ο βαυαρός πρωθυπουργός και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ.
Σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Welt διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα για την Ελλάδα.
Σχολιάζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα του ελληνικού προϋπολογισμού και τις εκτιμήσεις για το τέλος της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, ο κ. Ζέεχοφερ υποστηρίζει ότι αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και μιας "υγιούς" δημοσιονομικής πολιτικής.

Αντιθέτως, αναπόφευκτο χαρακτηρίζουν ένα ελληνικό κούρεμα οι Πράσινοι και το Κόμμα της Αριστεράς. Η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ κάνει λόγο για "κωλυσιεργία στην πτώχευση" της Ελλάδας η οποία καλύπτεται με "δραστικές νοθεύσεις ισολογισμού".
Κατά την άποψη της κυρίας Βάγκενκνεχτ, με τις δηλώσεις τους η κα. Μέρκελ και ο κ. Στάινμπρουκ προετοιμάζουν την κυβερνητική συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.
Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πάντως, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild, επικαλούμενη κυβερνητικούς πολιτικούς, επιμένει ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα επέλθει ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Ό,τι στοίχημα θέλετε κ. Σόιμπλε, μετά τις εκλογές θα έρθει το κούρεμα», εκτιμά η εφημερίδα.