Ο Μέρντοχ σχεδιάζει νέα επιχειρηματική κίνηση στα… 90 του!

|
THESTIVAL TEAM

Ποτέ δεν είναι αργά για μία νέα αρχή σκέφτηκε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Μέρντοκ, ο οποίος πάτησε αισίως τα 90, αλλά κανει νεά επιχειρηματικά σχέδια. Και γιατί όχι, αφού ο ίδιος πιστεύει πως θα καταφέρει να σβήσει 125 κεράκια στην τούρτα του.

Ο Μέρντοκ αγόρασε το σύνολο των μετοχής της εταιρείας Dole, της οποίας κατείχε μέχρι τώρα το 40% προκειμένου να τη βγάλει από το χρηματιστήριο και να την αναμορφώσει κατά τα δικά του πρότυπα. Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την αποφαση ήταν το γεγονός πως η εταιρεία που εμπορεύεται φρούτα και λαχανικά έχει μεν τζίρο 4,2 δισ. δολάρια, αλλά σημείωσε ζημίες ύψους 142 εκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει το “Έθνος” ο 90χρονος άνδρας πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έζησε μετά το τέλος του πολέμου σαν άστεγος στο Ντιτρόιτ, παντρεύτηκε πέντε φορές και απέκτησε τρία παιδιά, εκ των οποίων μόνο το ένα είναι στη ζωή. Ανάμεσα σε όλα αυτά βρήκε τον χρόνο να χτίσει μία τεράστια αυτοκρατορία, που δεν περιορίζεται στην ιδιοκτησία της Dole. Ο Μέρντοκ δραστηριοποείται στον τομέα των ακινήτων, των ξενοδοχείων και των γηπέδων γκολφ και η περιουσία του ανέρχεται στα 2,4 δισ. δολάρια, κατατάσσοντάς τον στην θέση 613 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Τι λόγο έχει ένας άνθρωπος στα 90 του να ασχοληθεί ενεργά με την αναμόρφωση ενός κολοσσού; Δεν το κάνει ούτε για τα χρήματα, ούτε για την εξουσία. Όπως έγραφε το περιοδικό “Time” το 1961 για εκείνον, “είναι εθισμένος στην επιτυχία” και γι΄ αυτό την κυνηγά παντού και με κάθε κόστος. Υποστηρίζει ότι είναι “απολύτως αδύνατον να του πει κανείς τι θα κάνει”, οπότε μάλλον έτσι εξηγείται επίσης ότι είναι σίγουρος ότι θα ανατρέψει κάθε ιατρικό και επιστημονικό δεδομένο και θα φτάσει τα 125 χρόνια.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.