Θα συνδράμουμε στις προσπάθειες των κινήσεων πολιτών η απόφαση της κυβέρνησης για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό να ανατραπεί τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ.

«Η κριτική μου είναι ξεκάθαρη, ευθεία, τεκμηριωμένη. Για πάρα πολλά χρόνια η ανάδοχος εταιρεία του έργου, με άλλη ιδιοκτησία τότε, είχε χαρακτηριστεί ως ο εθνικός εργολάβος και είχε εμπλοκή στα ΜΜE. Η κυβέρνησή μας δεν θέλησε να μπει σε καμία συναλλαγή. Καθόρισε τους όρους με βάση τους όρους, το Σύνταγμα, το δημόσιο συμφέρον. Δεν χαρίσαμε χρέη δεν δημιουργήσαμε σχέσεις διαπλοκής. », σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο επιβλέπων το έργο κατά τη δική μας διακυβέρνηση συνεργάστηκε άψογα και χάρη και στη συνεργασία τους καταφέραμε να τρέξει το έργο γρήγορα, τόνισε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι το έργο μέσα σε τρία χρόνια προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς από ότι μέσα σε 10 χρόνια.

«Αφότου άλλαξε η ηγεσία και ο εργολάβος, άρχισε να πετάει αετό, να κάνει καθυστερήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη ΔΕΘ & προκατέλαβε αποφάσεις που πρέπει να παίρνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί, όπως το ΚΑΣ. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε πάτημα στον εργολάβο να αξιώσει αποζημιώσεις», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο νέος εργολάβος λίγες ημέρες πριν τις εκλογές διεκδίκησε αύξηση τιμών διοδίων στην Αττική Οδό. «Υποθέτω ότι αυτό μπορεί να ήταν σε συνεννόηση με την τότε αντιπολίτευση», τόνισε και πρόσθεσε:

 «Τα όποια κέρδη δεν κατάφερε να αποκομίσει από την αύξηση τιμής των διοδίων που αποτρέψαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προεκλογικά, ίσως να το κάνει μέσω του μετρό».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έμπνευση του πρωθυπουργού «από το πουθενά να ξανανοίξει το ζήτημα με τον σταθμό Βενιζέλου την στιγμή που είναι κατατεθειμένη η μελέτη.

«Διαψεύστηκε ότι δεν υπάρχει μελέτη. Το ψευτοδίλημμα ή αρχαία ή μετρό το κάναμε και αρχαία  και μετρό. Προς όφελος του εργολάβου ξαναγυρνάμε στο ούτε αρχαία, ούτε μετρό με έναρξη και αν το 2023», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.