Υπάρχει τρόπος να πίνετε φρέντο χωρίς να αλλοιώνεται από τον πάγο και παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Μία ακόμα επανάσταση στον τρόπο που πίνουμε καφέ φέρνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μετά τον φραπέ και το σπαστό τα παλαιότερα χρόνια, οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο για να πίνουμε φρέντο.

Η εταιρεία Κυφωνίδης, μετά την δεκαετία του ’80 και την ανακάλυψη του γνωστού σπαστού καφέ, φέρνει ένα κύπελο που θα δώσει λύση για να μην αλλοιώνεται η γεύση του καφέ όταν λιώνει ο πάγος.

«Η κατάσταση με τους καφέδες εξελίσσεται, εξαιρετικής ποιότητας καφέδες από όλο τον κόσμο έρχονται και στην χώρα μας, ωστόσο επειδή στην Ελλάδα συνηθίζουμε να πίνουμε κρύο καφέ, υπάρχουν προβλήματα με το λιώσιμο του πάγου. Αλλοιώνεται η γεύση του καφέ. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα κύπελλο που θα δώσει λύση», τονίζει στο Thestival.gr, ο Σάκης Ματράκας, ιδιοκτήτης της Εταιρείας Κυφωνίδη.

Το Kold Cup όπως ονομάζεται, απομονώνει τον καφέ από τον πάγο, με αποτέλεσμα να πίνουμε την ίδια ποιότητα καφέ από την αρχή μέχρι τέλος. Ο πάγος παραμένει εξωτερικά, δίνει την ψύξη που επιθυμούμε, χωρίς ωστόσο να αραιώνει το ρόφημα.

Η πρώτη εμφάνισή του έγινε στη ΔΕΘ για συμβολικούς λόγους, όπως εξηγεί στο Thestival.gr, ο κ. Ματράκης. «Επειδή η έμπνευση του πρώτου μας προϊόντος είχε γεννηθεί στην Έκθεση, αποφασίσαμε να γίνει ξανά για πρώτη φορά η παρουσίαση του στην ΔΕΘ, για να το γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Να γίνει εδώ η πρώτη παρουσίαση και σταδιακά να βγει στην αγορά. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από  επιχειρήσεις για να το εκμεταλλευτούν», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κυφωνίδη.

H χωρητικότητά του είναι περίπου 280ml και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους παγωμένους καφέδες. Η ψύξη διαρκεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σε πρώτη φάση το Kold Cup, θα διατίθεται σε καταστήματα εστίασης και για οικιακή χρήση, ενώ αργότερα αναμένεται να βγει και σε take away.

fred-1.jpg

fred-2.jpg

fred-3.jpg

fred-4.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.