Με το ινδικό καλωσόρισμα και παραδοσιακούς ινδικούς χορούς πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα τα εγκαίνια του περιπτέρου του υφυπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης από τον υφυπουργό, Θεόδωρο Καράογλου.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου στην ομιλία του, ο τομέας Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών υπηρετώντας απαρέγκλιτα τον στρατηγικό σχεδιασμό λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς λειτουργεί από την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ως αναπτυξιακός βραχίονας.

ym-2.jpg

«Οι μεταρρυθμιστικές μας παρεμβάσεις στοχεύουν στην κυβερνητική αποκέντρωση, στην υλοποίηση πολιτικών που θα θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή, στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νόμου της Βόρειας Ελλάδας και φυσικά στη διαφύλαξη και ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμού περιβάλλοντος», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, εξέχουσα θέση στην πολιτική στρατηγική του υπουργείου κατέχει η ανάδειξη του brand name «Μακεδονία». «Μέσω των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε θέλουμε η Μακεδονία να μην δηλώνει μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό αλλά να ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με ένα τόπο παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας τα οποία θα είναι διεθνώς κατοχυρωμένα και εμπορεύσιμα», υπογράμμισε.

yma-2.jpg

Ακόμα, πρόσθεσε ότι θα προωθεί συνολικά η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής «προσελκύοντας επενδυτές, επισκέπτες, καταναλωτές, ενισχύοντας τις εξαγωγές, αναδεικνύοντας  την πραγματική Μακεδονία και θωρακίζοντας χιλιάδες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικό».

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στα βασικά «εργαλεία» που διαθέτει το υφυπουργείο και είναι η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και η προστασία της αρχιτεκτονικής και φυσικής κληρονομιάς και το ετήσιο Βαλκανικό forum στη Θεσσαλονίκη και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα INTERREG.

«Η Μακεδονία και η Θράκη βγαίνουν από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας, η Μακεδονία και η Θράκη «σπάνε» τα δεσμά της αδράνειας, η Μακεδονία και η Θράκη γίνονται πρωταγωνίστριες», σημείωσε τέλος στην ομιλία του ο Θεόδωρος Καράογλου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στο περίπτερο του ΥΜΑΘ:

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 6.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ. Παρουσίαση κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας περιοχή Αμυνταίου «Ε-Ποιμένων»

7.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Παρουσίαση της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας της 84ης Δ.Ε.Θ.

Ομιλητές:

-Χαιρετισμός από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου -Σκρόνιας Βασίλειος, Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Β΄, Προϊστάμενος Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Νέο Δελχί

-Ιωσηφίδου Αναστασία, Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής & Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 6.00 μ.μ.- 7.00 μ.μ.

Παρουσίαση Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμoύ Παραδοσιακών Προϊόντων «Άγιος Αντώνιος»

7.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Ιδιωτικές Επενδύσεις - Εξωστρέφεια και Επιχειρηματικότητα στη Μακεδονία - Θράκη και στα Βαλκάνια

Ομιλητές:

-Ιγνατιάδης Σπύρος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

-Λουφάκης Κυριάκος, Πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

-Μπουζιάνη Αγγελική, Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων « Interreg»

-Δημοσθένης Ταχταλίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης)

-Γεώργιος Εμμανουήλ, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και συντονιστής του Balkan Forum

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 6.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ.

Παρουσίαση Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας

7.30 μ.μ.-8. 30 μ.μ. «ΠΑΡΑΓΩ» Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα και Βιοκαλλιέργειες

Ομιλητές :

-Σκορδίτη Χρυσούλα, πρόεδρος Ένωσης Βιοκαλλιεργητών

-Εμμανουήλ Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εσωτερικών ( τομέας Μακεδονίας και Θράκης)

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 6.00 μ.μ.-7.00 μ.μ. Παρουσίαση Κοιν.Σ.Επ. «Κερκίνης Γη»

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 6.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ.

Παρουσίαση ΚοινΣ.Επ.«Μυρωδάτο»

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 6.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ. Παρουσίαση ΚοινΣ.Επ. «Olympus Aroma»