Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην 84η Διεθνή Έκθεση.

Το ΕΕΘ για μια ακόμα χρονιά έχει δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο περίπτερο 8 του Εκθεσιακού Κέντρου.

"Έχουμε ένα περίπτερο 2.000 τ.μ. με 40 επιχειρήσεις. Το περίπτερο δεν γίνεται με λεφτά του δημοσίου αλλά με λεφτά των ιδιωτών. Το κράτος δεν δίνει χρήματα τα δίνει όλα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Τα δίνουν οι επαγγελματίες. Αλλά επειδή έχουμε εσάς ελπίζουμε πως κάτι θα πάει καλά", είπε απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους επαγγελματίες που συμμετέχουν στην Έκθεση και όπως είπε, ο ίδιος συμμετέχει σε Εκθέσεις από την ηλικία των 15 ετών.

Πρόσθεσε επίσης πως για 12 συναπτά χρόνια συμμετείχε και στην Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη.

"Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία, είμαι γενικά γουρλής", ανέφερε χαριτολογώντας ο κ. Γεωργιάδης εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως από χρόνο σε χρόνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα.

Τον εντυπωσιασμό του για το γεγονός πως το ΕΕΘ κάλυψε ολόκληρο το περίπτερο 8 της ΔΕΘ εξέφρασε ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, δίνοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του για την προσπάθεια αυτή.

Αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό των εκθετών του συμμετέχουν στην φετινή, 84η ΔΕΘ, οι οποίοι ξεπερνούν τους 1.600, τόνισε πως αποτελεί απόδειξη ότι "το κλίμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έχει αλλάξει γιατί μετά από 4,5 χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που θέλει να επαναφέρει στη φυσιολογικότητα στη ζωή".

Συνεχίζοντας ο κ. Καράογλου διαμήνυσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να στηρίξει την ελεύθερη οικονομία γιατί αυτή είναι που βοηθά το κράτος μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την απόδοση φόρων.

Τέλος, χαρακτήρισε ως πρώτο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση την επίτευξη της "πολυπόθητης", όπως είπε, ανάπτυξης.

Το "παρών" στα εγκαίνια του περιπτέρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην 84η Διεθνή Έκθεση έδωσαν μεταξύ άλλων η επικεφαλής  του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη,  Μαρία Αντωνίου, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον", Γιώργος Ορφανός καθώς και επαγγελματίες.

eeth1.jpg

eeth2.jpg