Κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων στα εγκαίνια της ΔΕΘ

|
THESTIVAL TEAM

Στα μπλοκ του Συνδικάτου στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, καλεί τα μέλη του το Συνδικάτο Οικοδόμων και εργαζομένων στα Δομικά υλικά και τις Κατασκευές – Νομού Θεσσαλονίκης.

Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι «το νέο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ», όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Το Συνδικάτο διεκδικεί μεταξύ άλλων, την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Λίγες μόνο μέρες μετά την κατάργηση του νόμου για την αιτιολόγηση των απολύσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα, παίρνοντας στα χέρια της την αντεργατική σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Περπατώντας στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου, τώρα ετοιμάζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και Συνδικάτων και την παρεμπόδιση των απεργιών, με εργαλείο την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία.

Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα Συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας που θέλει να διασφαλίσει “σιγή νεκροταφείου”. Συνδέεται με την όξυνση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής γιατί έχουν να υλοποιήσουν σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Οι αγώνες που ξέσπασαν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζονται, όπως στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ, δείχνει ακριβώς τη στόχευση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας. Φοβούνται την συλλογική αντίδραση των εργαζομένων, τη συζήτηση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. Φοβούνται γιατί ξέρουν ότι μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να τους βάλει φρένο, να τσακίσει τα σχέδια τους, να ανοίξει την προοπτική ώστε οι εργαζόμενοι να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η στήριξη στην πολιτική “Νόμος και Τάξη”, στην καταστολή των αγώνων, που δίνει η συνδικαλιστική μαφία των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, πρέπει να βρει απάντηση με την αγωνιστική στάση από όλους τους εργαζομένους, τίμιους συνδικαλιστές και Συνδικάτα.

Η απάντηση στην καταστολή, στην παρεμπόδιση των αγώνων θα δοθεί με απεργία. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν όσα σχεδιάζουν.

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα θα απαντήσει και δεν πρόκειται να σταματήσει, ώστε οι εργαζόμενοι οι ίδιοι να αποφασίζουν πως θα αγωνιστούν και ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πάλης.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και γενική κινητοποίηση

Διεκδικούμε:

· Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

· Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

· Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με κατασκευή έργων υποδομής που έχουμε ανάγκη. Να γίνουν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα αντισεισμικής θωράκισης για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς.

Συμμετέχουμε μαζικά:

· Στη σύσκεψη των συνδικάτων στις 05/09, στις 19:00, στο ΕΚΘ.

· Στα μπλοκ του Συνδικάτου στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.