Γκιουλέκας: Η διοίκηση Μπουτάρη ανοίγει συνεχώς “μέτωπα” αντιπαλότητας με φορείς όπως η Περιφέρεια

|
THESTIVAL TEAM

Λάβρος κατά της διοίκησης Μπουτάρη εμφανίστηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος…

κατήγγειλε την ανικανότητα της διοίκησης σε σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων για την πόλη.

Για το Μετρό

Στην πρόταση του  Γιάννη Μπουτάρη να επισκεφθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ για να ενημερωθούν για την καθυστέρηση των εργασιών λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, μετέφερε την εμπειρία και τα συμπεράσματα από την πρόσφατη επίσκεψη  των μελών της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», με επικεφαλής τον ίδιο.
“Έχω ήδη επισκεφθεί προσωπικά όλους τους σταθμούς του Μετρό με στελέχη της παράταξής μας και από την ενημέρωση που είχαμε, τόσο από τους αρχαιολόγους όσο και από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, διαμορφώσαμε την άποψη και την θέση ότι: Μετρό και αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, θα πρέπει να συνυπάρξουν”.

Για την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας  Σοφίας

Ο Κώστας Γκιουλέκας τάχθηκε σαφώς υπέρ των πεζοδρομήσεων, όχι όμως χωρίς προηγούμενη μελέτη, όπως συνέβη σε αυτήν την περίπτωση, και αναρωτήθηκε γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει διαρκώς μέτωπα και αντιπαλότητες με άλλους φορείς, όπως με την Περιφέρεια, ενώ αντιθέτως θα έπρεπε ως κεντρικός Δήμος να διατηρεί καλές σχέσεις με όλους.
“Αφού θέλετε να υπερασπιστείτε την πεζοδρόμηση, εξασφαλίστε τουλάχιστον την  ομαλή διέλευση των οχημάτων από  την πλατεία της Αγίας Σοφίας και την οδό Παύλου Μελά όπως έχετε υποχρέωση. Υπάρχουν αρκετές ώρες στη διάρκεια  της ημέρας που ένας οδηγός χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να φτάσει από την πλατεία Αγ.Σοφίας στην Τσιμισκή. Αφού αποστερήσατε το κέντρο από μια σημαντική αρτηρία, φροντίστε τουλάχιστον να αστυνομεύσετε την περιοχή την οποία, χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό, έχετε στραγγαλίσει”.

Για το δημοτικό ραδιόφωνο
Ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” κατήγγειλε την ανικανότητα της διοίκησης στον τομέα των δημοτικών Μέσων ενημέρωσης. Αναφέρθηκε μάλιστα σε πρόσφατες μετρήσεις ακροαματικότητας που φέρνουν το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης στην 22η θέση από τις 24. 
“Παραχωρήσατε πέντε ώρες από το καθημερινό πρόγραμμα  του δημοτικού ραδιοφώνου στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας σαν να είναι η Θεσσαλονίκη κάποια φτωχογειτονιά της Αθήνας και εμείς, σαν φτωχοί συγγενείς, να ζητούμε πρόγραμμα με το τραγελαφικό αποτέλεσμα να ενημερώνονται οι Θεσσαλονικείς από το Δημοτικό τους ραδιόφωνο, το οποίο οι ίδιοι χρηματοδοτούν, για την κίνηση των αυτοκινήτων σε δρόμους της Αθήνας καθώς και τις εναλλακτικές διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν”.
Και αναρωτήθηκε, “δεν υπάρχουν άραγε δημοσιογράφοι στον FM100 να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του ραδιοφώνου με σοβαρές εκπομπές λόγου; Βεβαίως υπάρχουν και είναι καθ’ όλα άξιοι να το πράξουν, αρκεί να τους το ζητήσετε”. 

Για τη Νέα Παραλία  
Ο Κώστας Γκιουλέκας αναφέρθηκε στο ατύχημα της ηλεκτροπληξίας με το επιδαπέδιο φωτιστικό στη Νέα Παραλία και απέδωσε ευθύνες στη διοίκηση του δήμου για το γεγονός ότι παρέλαβε το έργο τον Ιούνιο του 2011 ενώ υπήρχαν καταγγελίες για κακοτεχνίες, όπως επίσης την κατηγόρησε και για την  κακή συντήρησή του.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.