Μπουτάρης και Μπακογιάννη μίλησαν στην ίδια γλώσσα!

|
THESTIVAL TEAM

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Γιάννη Μπουτάρη. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις…

προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μπουτάρης επεσήμανε ότι οι δυο τους έχουν κοινές αντιλήψεις σε πολλά πράγματα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία του με την Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον. Δεν έκρυψε την απογοήτευση για το γεγονός ότι τα μόνα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη είναι το ΜΕΤΡΟ και η ανάπλαση της παραλίας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Οι προτάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αύξηση της επιχειρηματικότητας, για τη ΔΕΘ, για ένα διαφορετικό αύριο της πόλης εμάς μας βρίσκουν σύμφωνους» τόνισε και πρόσθεσε «επειδή οι προτάσεις εξαρτώνται από την κυβέρνηση, πρέπει να επισπευστούν οι κυβερνητικές αποφάσεις». Η κα. Μπακογιάννη σχολίασε ότι το ποσοστό ανεργίας της Θεσσαλονίκης είναι τεράστιο και πως πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.

Το πρώτο σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη, περνώντας το κατώφλι του γραφείου Δημάρχου, αφορούσε στην ανάπλαση της παραλίας. «Βλέπω ότι είναι σκαμμένη όλη η παραλία» είπε για να πάρει την απάντηση από τον Δήμαρχο: «Υποτίθεται ότι είναι ένα έργο ανάπλασης. Για μένα δεν είναι έργο πρώτης προτεραιότητας. Είναι πολλά τα λεφτά. Αφού όμως είναι ενταγμένο και πρέπει να απορροφηθούν τα κονδύλια το κάνουμε».

Στη συνέχεια συνομίλησαν για τα όσα συνέβησαν στην πόλη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα επεισόδια και την αστυνομοκρατία. «Για τρεις ημέρες η πόλη διαλύθηκε. Εγώ για να πάω από το σπίτι μου στο Δημαρχείο πέρασα πέντε μπλόκα. Το κέντρο ήταν κυριολεκτικά αποκλεισμένο. Ξεκίνησα με τα πόδια και στο τέλος βρήκα ένα περιπολικό και με πήγε στον προορισμό μου» τόνισε χαρακτηριστικά. Ενημέρωσε τη Ντόρα Μπακογιάννη για την πρόθεσή του να ζητήσει από τα Επιμελητήρια την έκδοση κοινού ψηφίσματος προκειμένου «να σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι». Η κα. Μπακογιάννη σχολίασε καυστικά ότι «η κυβέρνηση στη ΔΕΘ ήταν ένας περιπλανώμενος κυβερνητικός θίασος».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.