Ο Δήμαρχος Λαγκαδά στη διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων στο Βερολίνο (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Τσίπουρο και τοπικά εδέσματα θα προσφέρουν ο δήμος Λαγκαδά και οι παραγωγοί της περιοχής στους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων που…

ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου. Στόχος τους είναι τα ποιοτικότερα προϊόντα της περιοχής να καταλήξουν κάποια στιγμή στο ράφι των γερμανικών ντελικατέσσεν και των καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό παραδοσιακά προϊόντα, βιολογικά παρασκευάσματα και ξεχωριστές γεύσεις.

“Ανάμεσα στη λίστα των προϊόντων που έχουν συμπεριληφθεί στο λεγόμενο “Περιβόλι του Βορρά” περιλαμβάνονται ακόμη τυριά, κασέρια, μέλι, κρασιά, γιαούρτι, φρούτα, λαχανικά, αιθέρια έλαια από βότανα της ελληνικής γης, ακόμη και σαπούνια με εκχυλίσματα βοτάνων” επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνεργάτης του δήμου Λαγκαδά Δημήτρης Τσιροτζίδης. Τονίζει δε ότι μετά τις συνεργασίες που επιτεύχθηκαν πέρσι στην ίδια έκθεση, αναμένονται φέτος περισσότερες συμφωνίες, δεδομένης και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το δήμο του Βερολίνου.

Ενδεικτική, άλλωστε, του ενδιαφέροντος που αποδίδει η ελληνική πλευρά στην έκθεση του Βερολίνου είναι και η παρουσία σε αυτήν των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη και Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.

{youtube}nTGhnwW6Lzk{/youtube}

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.