Επιχειρηματίες από την Τουρκία επισκέφθηκαν την ΠΚΜ

|
THESTIVAL TEAM

Ομάδα επιχειρηματιών από την Προύσα της Τουρκίας επισκέφθηκε σήμερα τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη…

“Πιστεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνοτουρκική φιλία και συνεργασία” τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τους Τούρκους επιχειρηματίες. “Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας τουριστικά και επιχειρηματικά” επεσήμανε ο Αν. Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην τουριστική ταυτότητα και την οικονομίας της ΠΚΜ. Επίσης, ο Δ. Ψωμιάδης μίλησε για τις προσπάθειες της ΠΚΜ με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Τουρκία και τις επαφές του με την Turkish Airlines σε αυτό το πλαίσιο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν από κοινού οι αγκυλώσεις του παρελθόντος και τα εμπόδια στις οικονομικές σχέσεις των δύο λαών με στόχο την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία. “Πέρα από τις διαφορετικές απόψεις, μας ενώνει το αύριο για τα παιδιά μας.  Ας αφήσουμε αυτά που πρέπει να ξεχάσουμε και ας δούμε μπροστά, εκεί που μας οδηγεί το μέλλον” κατέληξε στην ομιλία του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Προύσας Νατζί Σαχίν ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΠΚΜ για τη θερμή υποδοχή, σύστησε τα μέλη της αποστολής και αναφέρθηκε στην τοπική οικονομία της Προύσας και στις επιχειρηματικές δράσεις τους. Τόνισε την πρόθεσή του για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος, οι οποίες πρόκειται να ενισχυθούν μέσα από συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα, ενώ προσκάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΚΜ να επισκεφθούν την Προύσα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.