Καμίνης: Ονειρεύομαι την Αθήνα μια ασφαλή πόλη με τουρίστες ποδηλάτες

|
THESTIVAL TEAM

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παραχώρησε συνέντευξη στην Ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad στην οποία τονίζει ότι αυτό που ονειρεύεται για την…

Αθήνα είναι να κυκλοφορούν οι τουρίστες στην πόλη ασφαλείς με τα ποδήλατά τους ενώ υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιολύπητοι όπως κάποιοι τους παρουσιάζουν.

Ο Γιώργος Καμίνης κάνει μια ανασκόπηση των δύο τελευταίων χρόνω λέγοντας «εάν κάποιος σε εθνικό επίπεδο έκανε αυτό που κάναμε εμείς ως δήμος, η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες του δήμου και να ξεπληρώσουμε πολλά από τα χρέη μας. Με τα χρήματα που νωρίτερα ήταν αναγκαία για την εγκατάσταση του επιβλητικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος, χρηματοδοτήσαμε τον περασμένο χειμώνα όλες τις εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου. Επίσης, η συγχώνευση δημοσίων υπηρεσιών επέφερε περισσότερα χρήματα».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων τα χειρότερα πέρασαν και όπως είπε χαρακτηριστικά «η Αθήνα, όπως πολλές πρωτεύουσες, διέρχεται μία σοβαρή κρίση με κάποιες τυπικές ελληνικές πτυχές. Αλλά δεν είμαστε και αξιολύπητοι, όπως πολλά μέσα ενημέρωσης μάς παρουσιάζουν».

Η Αθήνα έχει γίνει πιο ασφαλής και λειτουργεί σύμφωνα με κανόνες, ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης και αυτό που επιθυμεί είναι η πόλη να λειτουργεί σύμφωνα με κανόνες, με εκατοντάδες μουσεία και θέατρα, και να είναι είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες και μία πόλη όπου κάποιος κατά προτίμηση να μπορεί να κινείται με ποδήλατο.

Ο ίδιος θεωρεί το Άμστερνταμ ως πηγή έμπνευσης και επισημαίνει ότι ανταλλάσσονται ιδέες μεταξύ των δύο πόλεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.