Ο δήμος Θερμαϊκού είναι έτοιμος να υποδεχτεί επισκέπτες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Με δεδομένο ότι οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο να μετακινηθούν προς Χαλκιδική και με την πρόβλεψη για επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών, οι παραλίες του δήμου Θερμαϊκού αναμένεται να κατακλυστούν από κόσμο.

Διπλάσιος χώρος στα καταστήματα

Ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως ο δήμος Θερμαϊκού θα διαθέσει διπλάσιο χώρο στους καταστηματάρχες προκειμένου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, αλλά πάντα με γνώμονα την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και τη διέλευση ευπαθών ομάδων και ΑμΕΑ.

«Εμείς πήραμε απόφαση στο δήμο Θερμαϊκού, να δώσουμε διπλάσιο χώρο στα καταστήματα, αφού το επιθυμούν, με την ίδια τιμή που πλήρωναν και πριν. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στα ίδια τετραγωνικά που είχαν και την προηγούμενη σεζόν, θα πληρώσουν τα μισά από αυτά που πλήρωναν», σημείωσε.

«Έχουμε προχωρήσει σε σχεδιασμό, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Πάντα με σεβασμό σε όσους δεν επιθυμούν να πάνε στα καταστήματα αλλά θέλουν να βάλουν τις δικές τους ομπρέλες και να απολαύσουν τη θάλασσα. Έχουμε ορίσει 2-3 περιοχές όπου θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους με δικές μας ξαπλώστρες και ομπρέλες να κάνουν το μπάνιο τους», κατέληξε.

«Είμαστε ο πιο καθαρός δήμος»

Ο κ. Τσαμασλής τόνισε, επίσης, ότι ο δήμος Θερμαϊκού είναι «ο πιο καθαρός δήμος», καθώς «δεν υπάρχει στον κάδο σκουπίδι ακόμα και το Σαββατοκύριακο».

«Βάζουμε πρόσθετο προσωπικό για να είμαστε καθαροί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ενώ μπήκαν και τα μηχανήματα για να καθαρίσουν και τις ακτές και στο τέλος του μήνα θα μπει και νέο μηχάνημα το οποίο θα κοσκινίζει την άμμο», σημείωσε.

Ενδιαφέρον για δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θερμαϊκού, υπάρχει ενδιαφέρον για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε ιδιωτικά οικόπεδα αλλά και οικόπεδα του ΤΑΙΠΕΔ, όπως είναι το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, όπου ο σχεδιασμός προβλέπει τουριστική ανάπτυξη.

Ο δρόμος Περαίας – Νέας Μηχανιώνας

Ερωτηθείς για το δρόμο που στενεύει, τόνισε ότι το κομμάτι από την είσοδο της Περαίας και μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα δεν πρόκειται να διαπλατυνθεί, γιατί τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της περιοχής δεν το επιτρέπουν.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, ο δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και με την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Πάρι Μπίλλια, για την κατασκευή κυκλικών κόμβων που θα αντικαταστήσουν τους φωτεινούς σηματοδότες, που, όπως τόνισε, θα μπορούν να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται σε δύο χρόνια από τώρα. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή, «λύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής».

Ο δρόμος για τον Ποταμό

«Εκείνος ο δρόμος ήταν αγροτόδρομος. Η περιοχή έχει μόνο αγροτική δραστηριότητα και τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε τουριστικά. Ο δρόμος είναι γεμάτος χωράφια, άρα πρέπει να απαλλοτριωθούν, κάτι που είναι αδύνατον», τόνισε.

«Θα τον βελτιώσουμε και θα κάνουμε δεύτερο δρόμο παράλληλα με αυτόν στην περιοχή Γελαδάρικα, θα ασφαλτοστρωθεί και θα εξυπηρετεί τους πολίτες», πρόσθεσε.