Παρεμβάσεις με στόχο τον εξωραϊσμό των γειτονιών και την δημιουργία ελεύθερων χώρων πραγματοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε αυτοψία στις εργασίες που ξεκίνησαν και αφορούν στην ανέγερση ενός "Διθέσιου Νηπιαγωγείου στην Οδό Καπετάν Άγρα" με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ε. Κυριζίδη. Η περιοχή της Β' Κοινότητας θα έχει ένα υπερσύγχρονο σχολείο.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ε. Κυριζίδης, εκμεταλλευόμενος την περιορισμένη κυκλοφορία εξαιτίας των μέτρων περιορισμού λόγω υγειονομικής κρίσης, συντόνισε και υλοποίησε πλειάδα παρεμβάσεων εντός του αστικού ιστού. Οι παρεμβάσεις αυτές λαμβάνουν χώρα σε όλον τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δεν αφορούν μόνο το κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά πραγματοποιήθηκε:

-Κατεδάφιση επικινδύνου κτιρίου που είχε σχεδόν καταρρεύσει στην οδό Σαχτούρη - Άνω Πόλη.

-Αποξήλωση του ξύλινου δαπέδου στη νέα παραλία, αντικατάστασή του με δωρεά της Alumil.

-Απομάκρυνση επικίνδυνης περίφραξης και αυθαίρετης κατασκευής στην οδό Στίλπωνος Κυριακίδη -πάνω από το Κατσάνειο.

-Περιοχή Χαριλάου - οδός Μαρασλή με Τύφωνος- σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Αγίου Στυλιανού, απομάκρυνση / κατεδάφιση επικίνδυνου εγκαταλελειμμένου κτιρίου εδώ και 35 χρόνια, καθαρισμός της γειτονιάς, δυνατότητα αξιοποίησης του οικοπέδου  υπέρ του Δημοτικού Βρεφοκομείου

-Παρεμβάσεις καθαρισμού στην Τριανδρία σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

- Στις οδούς Κλαυδιανού και Στουρνάρα, σε συνεργασία με Αρχαιολογία και την Β Κοινότητα, κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτιρίου πάνω στα Τείχη, εστία μόλυνσης και τρωκτικών

-Συντήρηση και φρεσκάρισμα  του κτίριο του ΚΕΠ Τριανδρίας & του Κέντρου Νεότητας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα

-Αντικατάσταση υδρορροών στο κτίριο του ΟΒΡΕΠΟΜ.

-Καθαρισμός φρεατίων σε κεντρικά σημεία της πόλης

-Εκτεταμένες συντηρήσεις - αντικατάσταση ανταλλακτικών σε κεντρικές μονάδες ψύξης - θέρμανσης δημοτικών κτιρίων και Κοιμητηρίων. 

- Αποξήλωση και απομάκρυνση 14 αθροιστικά περιπτέρων καταργημένων θέσεων και απόδοση ελεύθερου χώρου στους πεζούς.

- Συνολικά δε, όλο αυτό το διάστημα κατεδαφίστηκαν 13 ακίνητα και τα οικόπεδα καθαρίστηκαν αποκαθιστώντας της ευταξία στο δημόσιο χώρο.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν.

erga.jpg

erga2.jpg

erga1.jpg

erga3.jpg

erga4.jpg

erga6.jpg