Εργασίες αποκατάστασης φθορών σε επικίνδυνα σημεία του οδοστρώματος της πόλης πραγματοποιεί το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα, η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το σκοπό αυτό έχει προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των τεχνικών συνεργείων του Δήμου που εκτελούν τις σχετικές αποκαταστάσεις με αυτεπιστασία. Τα τμήματα αυτά ενισχύονται με προσωπικό και τεχνικά μέσα. «Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος αποκτά ξανά τη δυνατότητα συνεχών παρεμβάσεων με δικό του προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη μείωση του κόστους και στην βελτίωση της επιχειρησιακής δυνατότητάς του», αναφέρουν πηγές του δήμου.

Ενδεικτικά μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν παρεμβάσεις στις οδούς:

1. Μ. Ψελλού
2. Δελφών
3. Γαμβέτα
4. Κανάρη
5. Γρ. Λαμπράκη
6. Μερκουρίου
7. Κανάρη
8. Ψαρών
9. Κωνσταντινοπόλεως
10. Μητροπούλου
11. Ομήρου
12. Περδίκα
13. Ύδρας
14. Αιγάλεω
15. Σόλωνος
16. Διάκου
17. Αναξιμένους

Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα πλήρους αντικατάστασης οδοστρωμάτων με σχετική εργολαβία και ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν ασφαλτοστρωθεί τμήμα της Ίωνος Δραγούμη και η οδός Κατσιμίδη.

Έπονται, μετά την ολοκλήρωση των έργων της ΕΥΑΘ η Λεωφόρος Στρατού και ακολούθως τμήματα της 25ης Μαρτίου. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων και στο συντονισμό των έργων βρίσκονται ο τεχνικός του σύμβουλος Δ. Μήτρου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ν. Μεσημέρης.

erga.jpg

erga1.jpg

erga2.jpg

erga4.jpg

erga6.jpg

erga8.jpg