Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών των εταιρειών, που έχουν αναλάβει το project management του έργου ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, παρουσία του τεχνικού του συμβούλου Δ. Μήτρου.

Ο Κ. Ζέρβας επανεπιβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη βούλησή του να συνδράμει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου υπερτοπικού χαρακτήρα. «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πικραμμένο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να επιτευχθεί ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση εργασίας ακολούθησε εκτενής διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μηχανικών και νομικών επιστημόνων που εμπλέκονται στο έργο. Στο επίκεντρο τέθηκαν πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά ζητήματα που αφορούν στην περιοχή ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος.