Την ανάγκη ανάπλασης της πλατείας Διοικητηρίου υπογράμμισε ο δημαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο περιθώριο συνάντησης που είχε σήμερα με τον Σύλλογο Φίλων της Πλατείας.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ, απέναντι από την πλατεία, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ανάπλασης.

«Στόχος της διοίκησης μας είναι η πλατεία αυτή να αξιοποιηθεί», διαμήνυσε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο δημαρχος της πόλης τονίζοντας πως η ανάπλασή της έχει ήδη μπει στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει νέα μελέτη από την αρχή η οποία θα περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση με την ανάδειξη των σημαντικών, όπως σημείωσε, αρχαιοτήτων.

«Ήδη έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και θα ξεκινήσουμε μια μελέτη από την αρχή. Δυστυχώς ότι έχει γίνει μέχρι τώρα και δεν μας καλύπτει και δεν τελεσφόρησε άρα στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα μια νέα μελέτη προφανώς με την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων αλλά και με την κατασκευή μιας πλατείας η οποία θα προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με εκείνη την οποία όλοι έχουμε στο μυαλό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Υπογράμμισε δε πως οι σχετικές διαδικασίες θα γίνουν με γοργούς ρυθμούς προκειμένου, όπως είπε, «μέσα σε αυτή την τετραετία να εγκαινιάσουμε μια πλατεία εμείς που θέλουμε να τη ζήσουμε μια πλατεία όπως τη θέλουν οι άνθρωποι που την έζησαν αλλά και όλοι εμείς που θέλουμε να τη ζήσουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Πλατείας Διοικητηρίου, Τάσος Τζήκας, χαιρέτησε την αποφασιστικότητα, όπως είπε, της διοίκησης, για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.

«Εμείς μεγαλώσαμε εδώ, παίξαμε ποδόσφαιρο εδώ, όπως είπε ο δήμαρχος ερωτευτήκαμε εδώ όπως είπε ο δήμαρχος και ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η πλατεία», ανέφερε ο κ. Τζήκας και πρόσθεσε πως ο Σύλλογος θα σταθεί με όποιον τρόπο μπορεί στο πλευρό του δήμου και του δημάρχου προκειμένου το έργο να προχωρήσει.

«Το πλαίσιο που είπε ο δήμαρχος μας καλύπτει απόλυτα και αν το υλοποιήσουμε θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι σαν πολίτες αυτής της πόλης», υπογράμμισε ακόμα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Τζήκας.

«Μπορεί πολύ εύκολα να υπάρξει λύση για την αξιοποίηση των αρχαίων για να αναδειχθούν για να αναδειχθούν και να είναι επισκέψιμα αλλά και τη δημιουργία της πλατείας σε συνδυασμό με ένα μικρό πάρκινγκ για να λύσει τα προβλήματα του παρκαρίσματος», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καραόγλου και πρόσθεσε:

«Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια το 2020 έτσι ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να δούμε μία αξιοποίηση της πλατείας».

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Πλατείας Διοικητηρίου χάρισαν στον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το λεύκωμα με τίτλο «Η Πλατεία Διοικητηρίου και ο Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΟΔ».

dioikitirio1.jpg

dioikitirio2.jpg

dioikitirio3.jpg

dioikitirio4.jpg