Παρατημένο στον αύλειο χώρο του Ντεπώ βρίσκεται το καραβάκι που είχε πρωταγωνιστήσει στον στολισμό, που είχε επιμεληθεί ο Απόστολος Βέττας, τα Χριστούγεννα του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Το καραβάκι τις επόμενες δύο χρονιές τοποθετήθηκε μπροστά από το δημαρχείο, ενώ φέτος μετά από απόφαση του δημάρχου απομακρύνθηκε.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με την ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη, Ανδρέας Κουράκης, βρήκε το καραβάκι παρατημένο.

Ο κ. Κουράκης τονίζει ότι πρέπει να στολιστεί και να συμβάλλει στον στολισμό της πόλης, προτείνοντας μάλιστα, να τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Μαρία Κάλλας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Ηταν ένα μικρό καράβι....

Ήταν από τις πρώτες αποφάσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονικης. Με εντολή του, το καράβι που είχε στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου στολισμού το 2016 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης, απομακρύνθηκε από το δημαρχείο για αποθήκευση σε άλλο σημείο.

Το βρήκα παρατημένο στον αύλειο χώρο του ΝΤΕΠΩ, από όπου και η φωτογραφία.

Ανεξάρτητα από τις αισθητικές προτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής, το καράβι είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης να στολίζεται τα Χριστούγεννα.

Καλό θα ήταν λοιπόν, χωρίς μεμψιμοιρίες, να τοποθετηθεί σε περίοπτο χώρο κοντά στη θάλασσα, να στολιστεί όπως του πρέπει και να συμβάλλει στον στολισμό και τη λαμπρότητα της Θεσσαλονικης τις γιορτινές αυτές μέρες.

Προτείνω να τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Μ.ΚΑΛΛΑΣ».