Για ύποπτο και προβοκατόρικο βανδαλισμό της αναθηματικής πλάκας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική».

«Ανάλογες ενέργειες δίνουν λαβές στους διαστρεβλωτές της ιστορικής πραγματικότητας να εμμένουν στις απόψεις τους και να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εναντίον όσων αγωνίζονται για την αποκατάσταση της αλήθειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» καταδικάζει απερίφραστα τον ύποπτο και προβοκατόρικο βανδαλισμό της αναθηματικής πλάκας που έχει τοποθετηθεί για την αποχώρηση για την επέτειο αποχώρηση Γερμανών από την πόλη μας.

Ανάλογες ενέργειες δίνουν λαβές στους διαστρεβλωτές της ιστορικής πραγματικότητας να εμμένουν στις απόψεις τους και να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εναντίον όσων αγωνίζονται για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Το περιεχόμενο της πλάκας πιστεύουμε ότι θα αποκατασταθεί με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από τεκμηριωμένη πρόταση της Παράταξής μας, επί τη βάσει αδιαμφισβήτων κρατικών εγγράφων που θα καταθέσουμε προς τον σκοπό αυτό στο Προεδρείο του Δ.Σ. αλλά και στην Επιτροπή Σοφών – Ιστορικών, σε περίπτωση που τελικά αυτή συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης».