Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με μοναδικό θέμα την εξέλιξη των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Λάζαρος Κυρίζογλου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε στη δυσαρέσκεια των πολιτών για την καθυστέρηση της αποπεράτωσης και παράδοσης σε λειτουργία του έργου το οποίο διανύει το 14ο έτος από την έναρξη κατασκευής του (2006), ενώ σύμφωνα με την αρχική σύμβαση έπρεπε να τελειώσει το 2012. Διατύπωσε τη σταθερή θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ότι θέλουμε και μετρό και αρχαία.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου:

"Θέλουμε την πιο οικονομική και πιο σύντομη χρονικά λύση, που δεν είναι άλλη, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, από την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. Όπως έγινε στον διπλανό σταθμό Αγίας Σοφίας", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Τόνισε, δε, την αναγκαιότητα για άμεση έναρξη των διαδικασιών για την προέκταση του δικτύου ισόρροπα, όχι δηλαδή μόνο στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Τέλος εξέφρασε την αλληλεγγύη των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης προς τον Δήμαρχο και το Δήμο Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια την οποία καταβάλει για την ολοκλήρωση του έργου.