Δήμαρχος Βόλβης: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τους πρόσφυγες – Ανάστατοι οι δημότες μας

|
THESTIVAL TEAM

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης μετά την μεταφορά 150 αιτούντων άσυλο στην δομή φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι.

Το παραπάνω τόνισε ο ο δήμαρχος της περιοχής Διαμαντής Λιάμας στο North Radio 98 Fm και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει ούτε τον συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα εγκατασταθούν στο Βαγιοχώρι, ούτε πότε θα ολοκληρωθεί η μεταφορά τους, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν έχουν καμία ενημέρωση από τα αρμόδια κυβερνητικά χείλη.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ από νησιά του Αιγαίου στο Λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στην δομή. «Πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά» σχολίασε ο δήμαρχος Βόλβης. «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ό,τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε μόνοι μας και από τα sites» σχολίασε ο δήμαρχος Βόλβης.

«Το τελευταίο έγγραφο το στείλαμε στις 10 Σεπτεμβρίου. Και δεν πήρα καμία απάντηση» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή ο κ. Λιάμας, είπε: «Υπάρχει αναστάτωση. Το ένστικτο της ανασφάλειας είναι διάχυτο, και ειδικότερα στα παραλιακά (περιοχή Βρασνών) όπου υπήρξε αρνητικός αντίκτυπος στον τουρισμό από την παρουσία των μεταναστών. Υπάρχει ξεσηκωμός για διαμαρτυρία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάμας.

Σημειώνεται πως σήμερα περίπου 1000 πρόσφυγες φιλοξενούνται στα καταλύματα των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας και άλλοι 250 σε καταλύματα της παραλίας των Βρασνών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.