Συνεχίζονται οι εργασίες αναπαλαίωσης και πλήρους ανακαίνισης του ιστορικού Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου (Ευαγγελίστριας), όπου τα ειδικά συνεργεία έχουν εγκατασταθεί εδώ και μέρες στον χώρο μετατρέποντάς τον σε εργοτάξιο.

Εργασίες εκτελούνται στο σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, που βρίσκονται επί της Πανεπιστημίου 2 στην Ευαγγελίστρια, από τη στέγη και το κυρίως κτίριο έως και τον περιβάλλοντα χώρο, με τη μελέτη του επανασχεδιασμού και της ανακαίνισης των εσωτερικών χώρων να έχει γίνει με έντονα τα στοιχεία της αισθητικής και της λειτουργικότητας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των ΑμεΑ. Το στοιχείο, όμως, που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η διαμόρφωση του χώρου του θεάτρου σε δυο ιατρεία και φυσιοθεραπευτήριο, ενώ προβλέπεται η δημιουργία γραφείου κοινωνικού λειτουργού και για το «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως επίσης και αίθουσα αναμονής.

Με φόντο τις εξελισσόμενες εργασίες, που με την ολοκλήρωσή τους το ΚΑΠΗ θα έχει μετατραπεί σε ένα «κόσμημα» για τα μέλη του, θα τελεσθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο αγιασμός για τη νέα περίοδο, η οποία επιφυλάσσει για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ευχάριστες εκπλήξεις.

Στην τελετή του αγιασμού θα παραβρεθεί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιεί ο δήμος και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, και ειδικότερα σε αυτά που αφορούν στους ηλικιωμένους.