“Κόβεται” στα δύο η παράταξη του Ν. Ταχιάου – Ανεξαρτητοποιούνται 5 δημοτικοί σύμβουλοι

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Την απόφαση τους να ανεξαρτητοποιηθούν από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», έλαβαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του.

Πρόκειται για τους Σωκράτη Δημητριάδη, Νίκο Ζεϊμπέκη, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Δήμητρα Ακριτίδου και Μιχάλη Κούπκα, οι οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν στη νέα διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο Νίκος Ταχιάος έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεση, στην συμμετοχή συμβούλων στη διοίκηση. Από την άλλη οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι ξεκαθαρίζουν πως ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης και ανεξαρτητοποιούνται από την παράταξη του κ. Ταχιάου για το καλό της πόλης και των πολιτών.

 «Η άμεση ανάγκη διοίκησης του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας με τα θέματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, απαιτείται σοβαρότητα και ουσιώδεις συνεργασίες προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του δήμου σε όλα τα επίπεδα» αναφέρουν.

«Βούλησή μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση των ανωτέρω δίχως ταλαντεύσεις. Δέσμευση όλων μας απέναντι στους Θεσσαλονικείς είναι να συμβάλλουμε  με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η πόλη μας να γίνεται συνεχώς καλύτερη» σημειώνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Η απλή αναλογική που επιβλήθηκε στους ΟΤΑ µε τον Ν. 4555/2018 (Πρόγραµµα Κλεισθένης) επέβαλε την προαγωγή συναινέσεων µεταξύ των δυνάµεων των εκλεγµένων συνδυασµών. Δυστυχώς, το χρονικό διάστηµα του καλοκαιριού που µεσολάβησε από τις 2 Ιουνίου µέχρι σήµερα, δε στάθηκε αρκετό για να επιτευχθούν µεταξύ των συνδυασµών οι απαιτούµενες συγκλίσεις ώστε να προκύψει το διοικητικό σχήµα που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα ζητήµατα της Θεσσαλονίκης.
Η άµεση ανάγκη διοίκησης του δεύτερου µεγαλύτερου δήµου της χώρας µε τα θέµατα που αντιµετωπίζει καθηµερινά, απαιτεί σοβαρότητα και ουσιώδεις συνεργασίες προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του δήµου σε όλα τα επίπεδα.
Βούληση µας ήταν και παραµένει η διασφάλιση των ανωτέρω δίχως ταλαντεύσεις. Δέσµευση όλων µας απέναντι στους Θεσσαλονικείς είναι να συµβάλουµε µε κάθε τρόπο και µε όλες µας τις δυνάµεις, ώστε η πόλη µας να γίνεται συνεχώς καλύτερη.
Ανταποκρινόµενοι στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δήµαρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα να συνδράµουµε στη Διοίκηση του Δήµου Θεσσαλονίκης, µε αίσθηση ευθύνης, ανεξαρτητοποιούµαστε από τον συνδυασµό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα-Νίκος Ταχιάος», για το καλό της πόλης και των πολιτών της.

Οι Δηµοτικοί Σύµβουλοι Δήµου Θεσσαλονίκης:

Ακριτίδου Δήµητρα
Δηµητριάδης Σωκράτης

Ζεϊµπέκης Νικόλαος

Κοσµοπούλου Ιωάννα

Κούπκας Μιχαήλ”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.