Ο Δήμος Νέας Προποντίδας επιστρέφει σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς, μετά την φονική καταιγίδα, που έπληξε την περιοχή.

"Η κατάσταση βαίνει σταδιακά προς ομαλοποίηση και η καθημερινότητα επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς", διαβεβαιώνει η Δημοτική Αρχή Νέας Προποντίδας.

"Παρά την πρωτόγνωρη θεομηνία η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση κι ενώ οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για αποκατάσταση που θα πάρει μέρες, αυτό επιτεύχθηκε στο συντομότερο δυνατό χρόνο", προσθέτει.

"Σ’ όλη αυτήν την δύσκολη κατάσταση για τον Δήμο μας, δεν ένιωσα ποτέ μόνος" ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς σύμφωνα με το halkidikifocus.gr και συνέχισε: "Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης επικοινώνησε άμεσα μαζί μου και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του, ενώ απέστειλε κυβερνητικό κλιμάκιο για το συντονισμό της κατάστασης.

Μετέβησαν στην περιοχή ο Υπουργός προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υποδομών Κων/νος Καραμανλής, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς, οι βουλευτές του νομού κ. Γ. Βαγιωνάς και Απ. Πάνας, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Γιώργου, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Β. Κυρίτσης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ντέμπλας, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Βορδός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων. Οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους, γιατί η βοήθεια τους τις δύσκολες αυτές ώρες ήταν πολύτιμη".