Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του με τους επικεφαλής παρατάξεων, πλην όσων είχαν ταχθεί στο πλευρό του προεκλογικά, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως τονίζουν πηγές από το περιβάλλον του κ. Ζέρβα για λόγους τάξης και σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, επιδιώχθηκε να γίνουν συναντήσεις με όλους ανεξαιρέτως .

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του κ. Ζέρβα και δεν είχαν θεσμικό τύπο – ήταν προσωπικές, ενώ είχαν διάρκεια από μισή έως μία ώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές  το κλίμα ήταν με όλους θετικό, με ορισμένους ιδιαιτέρως θετικό, ενώ δεν υπάρχουν έντονες διαφορές στις προγραμματικές θέσεις με αρκετούς εξ αυτών.

Όπως αναφέρουν πηγές από περιβάλλον Ζέρβα, όλοι αναγνωρίζουν τη δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος  και αυτονόητα αναγνωρίζουν τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τη διαμόρφωση της νέας διοίκησης.

Ακόμα σημειώνουν πως οι περισσότεροι διάκεινται θετικά προς τη νέα υπό διαμόρφωση διοίκηση και προσανατολίζονται σε μία εποικοδομητική στάση στη νέα περίοδο υπερψηφίζοντας ό,τι κρίνουν πως κινείται προς θετική κατεύθυνση.

Παράλληλα τονίζουν πως με τους επικεφαλής που υπάρχει προγραμματική σύγκλιση και κοινός πολιτικός τόπος, υπάρχει ανοιχτή η πιθανότητα στελέχη των παρατάξεών τους να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα.

«Δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές που θα εμπόδιζαν μία τέτοια εξέλιξη», αναφέρουν.

Τα πρόσωπα που ενδεχομένως να προταθούν από τον κ. Ζέρβα είναι στη διακριτική του ευχέρεια και θα πληρούν τις πολιτικές προϋποθέσεις που θέτει ο ίδιος, τονίζουν ακόμα.

Κάθε συνεργασία θα εδράζεται σε μία προγραμματική και πολιτική συμφωνία που ως γενικότερο πλαίσιο θα περιγράφει προτεραιότητες, ιεραρχήσεις και βασικές γραμμές της νέας διοίκησης. Σε αυτή τη διαδικασία θα υπάρχει χώρος για βελτιώσεις και νέες προσεγγίσεις καθώς είναι μία διαδικασία σύγκλισης και όχι επιβολής. Στόχος είναι η διαμόρφωση μίας λειτουργικής διοίκησης που θα πετύχει τους στόχους της προς όφελος δημοτών και κατοίκων

Με τις παρατάξεις που υπάρχει μεγάλη πολιτική και προγραμματική απόσταση ή που για πολιτικούς λόγους δεν επιθυμούν, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις, δεν θα υπάρχει συνεργασία σε επίπεδο συμμετοχής στη νέα διοίκηση όμως οι προσωπικές και πολιτικές σχέσεις παραμένουν άριστες, αναφέρουν πηγές. Άλλωστε, τονίζουν πως, ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας απομειώνει τη βαρύτητα ιδεολογικών προσεγγίσεων και διαμορφώνει πολλά πεδία όπου η συμφωνία είναι εφικτή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν παρατηρήθηκε σύμπτωση απόψεων για πολλά σημεία που έχουν έναν επείγοντα χαρακτήρα.

Συμπερασματικά πηγές από το περιβάλλον του νεοεκλεγέντα δημάρχουν τονίζουν, πως , ο κ. Ζέρβας διατηρεί την δυνατότητα πρωτοβουλιών. το εκλογικό αποτέλεσμα του 67% δίνει την ευχέρεια διαμόρφωσης των εξελίξεων.

Επιπρόσθετα αναμένεται παράλληλα θεσμική νομοθετική παρέμβαση της νέας κυβέρνησης στην κατεύθυνση δημιουργίας λειτουργικών διοικήσεων στους ΟΤΑ.

«Δεν υπάρχουν  διεργασίες στη βάση προσωπικών ανταλλαγμάτων και διευθετήσεις με τέτοιο περιεχόμενο. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Ο κ. Ζέρβας θα διαμορφώσει τη νέα διοίκηση με βάση το σχεδιασμό του. Το νέο διοικητικό σχήμα θα αντανακλά το πνεύμα της πολιτικής πρότασης που επέλεξαν οι Θεσσαλονικείς και θα είναι το πλέον κατάλληλο για την επίτευξη των προγραμματικών στόχων», σημειώνουν πηγές από το περιβάλλον του νεοεκλεγέντα δημάρχου.

Τέλος οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ανακοινώσεις πως θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η νέα διοίκηση και καλυφθούν όλες οι θέσεις σε χρόνο που θα επιλέξει ο κ. Ζερβας.