Συνάντηση εκπροσώπων φορέων για τη ΔΕΘ

|
THESTIVAL TEAM

Ειδική σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

όλων των παραγωγικών τάξεων, συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εν όψει της ΔΕΘ.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να βρεθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης την περίοδο της έκθεσης, καθώς οι αρμόδιοι φορείς θέλουν να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα, που σημειώθηκαν σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι οι πολιτικοί και ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είναι ευπρόσδεκτοι στην 77η ΔΕΘ, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της πόλης και να μην δείχνει η Θεσσαλονίκη «στρατοκρατούμενη».

«Συμφωνήσαμε όλοι τα εγκαίνια της έκθεσης να αποκτήσουν ξανά πανηγυρικό και οικονομικό χαρακτήρα και να μην γίνουν πεδίο αντιδράσεων. Επίσης, συμφωνήσαμε στη συγχώνευση ΔΕΘ – HELEXPO σε έναν φορέα και στη δημιουργία νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου στην πόλη και περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία να μας πει τις προτάσεις της», δήλωσε μετά τη λήξη της σύσκεψης.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.