Επιμένει στην επιλογή Ανδρεάδη ο Μπουτάρης! Τι απαντά σε Ψωμιάδη- Τζιτζικώστα για το 2012;

|
THESTIVAL TEAM

Επιμένει στην επιλογή Ανδρεάδη για τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή ΑΕ, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή  θα αναλάβει τον συντονισμό των εκδηλώσεων για το 2012. Παρά τις αντίθετες φωνές…

ακόμη και μέσα στην Πρωτοβουλία, αποφασίστηκε η σύνθεσή της  να είναι η εξής: Πρόεδρος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και Αναπληρωτής Πρόεδρος ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης. Μέλη του Δ.Σ. ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, Κωσταντίνος Ζέρβας και Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι Δ. Καιρίδης, Γ. Γουλιέλμος, Τζ. Φλωρεντίν, Ιρ. Τακά, Ελ. Ανδρεάδη και Τζ. Σακελλαρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου, δίνεται ακόμη απάντηση στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα, οι οποίοι κατηγόρησαν τον δήμο ότι πορεύεται μόνος του σ’ αυτή τη διαδικασία.

“Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση του εγχειρήματος των εορτασμών για το 2012, δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Λοιποί φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της από όλο το φάσμα (αυτοδιοικητικών, οικονομικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, κτλ.) μπορούν με τη σειρά τους, εφόσον το επιθυμούν, να προχωρήσουν στη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων, είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μπορούν, βεβαίως, να υποκαθιστούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις αποφάσεις του για το θέμα της επετείου του 2012 για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί ήδη από το πρόσφατο παρελθόν και κάνει τις δέουσες κινήσεις ώστε οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την προβολή της σύγχρονης Θεσσαλονίκης διεθνώς, προκειμένου να βρεθεί ξανά, όπως την περίοδο του 1912, στο προσκήνιο του διεθνούς γίγνεσθαι”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.